nedefra og op

Åbent brev til P1s ledelse om lukningen af Selvsving

Kære Kanalchef Anders Kinch-Jensen, samt Redaktører Hanne Barslund og Jesper Dein,

Jeg blev i går via programmets Facebookside gjort opmærksom på at I, P1s ledelse, lukker og slukker for Selvsving pr. 1. april. Først troede jeg det var er en for tidlig og for dårlig aprilsnar, langt under programmets ellers høje standard, men det er siden blevet bekræftet både via Facebook og Twitter.

Det er svært ikke at tro at jeres beslutning om at lukke ned for Selvsving, Danmarks sidste ægte satireprogram, er politisk motiveret. Programmet er det sidste og eneste område af det samlede danske medielandskab, hvor danske politikeres hyklerier, selvmodsigelser og almindelige dumheder konsekvent bliver udstillet og latterliggjort, hvad enten der er tale om rød stue eller blå blok.

Der er ikke brug for mindre politisk satire i Danmark. Der er mere end nogensinde brug for et frisk pust af skarp humor i den politiske debat, hvor selv saglig kritik efterhånden er et særsyn. Der er faktisk brug for Selvsving på P1 hver eneste dag og ikke kun én gang om ugen. Materialet er der: politikerne stopper ikke med at sige latterlige ting, fordi Selvsving ikke er der til at latterliggøre dem.

Så kære P1s ledelse, overvej hvorvidt lukningen af Selvsving pr. 1. april virkelig er en god ide, eller om det er en latterlig politisk beslutning som der desværre ikke er noget politisk satireprogram tilbage til at latterliggøre.

Venligst,
Henrik Chulu

*

Opdatering: Anders Kinch-Jensen har i en e-mail besvaret det åbne brev, om end med en standardskrivelse som også er at læse på DRs debatside om emnet (indlæg nr. 142).