nedefra og op

Babylove & the van Dangos tager Københavns Kommunes Borgerrepræsentation med i brusebad

Babylove & the van Dangos har optaget deres nyeste musikvideo under bruseren for at rette opmærksomhed mod Sjællandsgade Bad, som Københavns Kommune valgte at lukke i september 2010.


Photo: Still fra Bath House So Sweet

Bath House So Sweet er titlen på den sang som forsanger i Babylove & the van Dangos, Daniel Broman, synger og danser til under bruseren i bandets nye video. Sangen er en hyldest til badeanstalten Sjællandsgade Bad, hvor Daniel var en jævnlig gæst, mens hans eget bad var under renovering. Her oplevede han, hvordan borgere fra alle samfundslag mødtes i hvad bademesteren på stedet til Modkraft har kaldt “en blanding Den Gamle By, en indvandrerklub og Ungdomshuset.” Badeanstalten var på samme tid en lokal kulturinstitution og et de facto integrationsprojekt. Selv efter Daniels eget bad var færdigt, blev han ved med at frekventere stedet, hvor musikvideoen såvel som dele af musikken er optaget:

Download og remix

Videoen er blevet sendt rundt til alle medlemmer af Københavns Kommunes Borgerrepræsentation med en appel om at arbejde konstruktivt sammen med Badets VennerForeningen Sjællandsgade Bad, gruppen af aktivister som arbejder for at få badet genåbnet. Bandet opfordrer sine fans til selv at lave tilsvarende videoer og ligeledes sende dem til lokalpolitikerne.

Samtidig med at musikvideoen er tilgængelig på Youtube har Babylove & the van Dangos lagt selve musiknummeret ud til gratis download på en Creative Commons BY-NC-SA licens. Denne licens gør det lovligt for alle at dele og genbruge nummeret til at lave nye værker, så længe det ikke sker i kommercielt øjemed.

Links