nedefra og op

Fri fælled: sociale medier og social retfærdighed

Mellemfolkeligt Samvirke præsenterer i samarbejde med Creative Commons Danmark et debatforløb om internettet og global udvikling.


Foto: pcambra

12.-14. august afholder Mellemfolkeligt Samvirke den musikalske og politiske festival Fair Fælled. I den forbindelse har Creative Commons Danmark et spor i festivalens DebatLounge.

Debatten tager udgangspunkt i det potentiale internettet og sociale medier rummer for at fremme udviklingen mod global social retfærdighed:

Undertegnede vil introducere Creative Commons’ licenser og sætte dem i perspektiv til den globale kulturelle udvikling.

Solana Larsen vil fortælle om hvordan Global Voices, bl.a. ved hjælp af Creative Commons, gør det muligt for hundredevis af bloggere verden over at få deres stemme hørt på tværs af sprogbarrierer og traditionelle mediehierarkier. Solana Larsen er ansvarshavende redaktør på Global Voices.

Tomas Krag vil fortælle om de to kollaborative bogprojekter Wireless Networking in the Developing World og Bypassing Internet Censorship, som er blevet til gennem såkaldte booksprints og udgivet på Creative Commons licenser. Tomas Krag er grundlægger af wire.less.dk og tidligere CTO i Refugees United, en online genforeningsplatform for flygtninge.

Tid
Søndag d. 14. august fra kl. 15.45 til 16.30.

Sted
DebatLounge, Fair Fælled, Fælledparken